Bootstrap 3.0 beschikbaar

Na een tweetal release candidates is op 19 augustus de definitieve 3.0 versie van Bootstrap vrijgegeven. Bootstrap is oorspronkelijk ontwikkeld door Twitter, maar is inmiddels een volledig zelfstandig project.

Bootstrap is een HTML5 / CSS raamwerk en levert een uniforme basis voor alle gangbare moderne browsers (met fallback support voor oudere browsers) en kan als solide onderlaag fungeren voor responsieve websites en mobiele applicaties. 

Bootstrap biedt onder andere een responsief design dat zich kan aanpassen aan verschillende schermformaten (van mobiel tot desktop), een uitgebreid grid systeem voor het positioneren van interface elementen, een standaard set icons en vele componenten met bijbehorende scripts.

Met name nieuw in versie 3.0 is het verniewde grid systeem: in plaats van generiek het aantal te overspannen kolommen ("span-2") aan te geven en Bootstrap de layout aan te laten passen aan de beschikbare ruimte, kan aangegeven worden hoe het responsieve design zich dient te gedragen via verschillende classes: col-sm col-sm col-md en col-lg. Een row met col-sm kolommen zal bijvoorbeeld niet wrappen op smallere schermen, waarmee een bepaalde layout explicieter afgedwongen kan worden.

Verder zijn de icons compleet vervangen en zijn 40 nieuwe icons toegevoegd.

Bootstrap 3.0 is niet backwards compatible; bestaande designs zullen aangepast moeten worden op de nieuwe componenten en classes.

Een uitgebreider overzicht van wijzigingen is te vinden op de Bootstrap Blog.

m3r heeft inmiddels al een Firefox OS app ontwikkeld op basis van Bootstrap 3.0.

Last updated 20 augustus 2013 11:04 | bootstrap html5 css framework

Geen reakties

Post a comment:

captcha