Django en Python Projecten

 

Een beknopt overzicht van een aantal Django en Python projecten

 

Stracks

Stracks is een online dienst om applicatie logging inzichtelijk te maken. Door het gebruik van "structured logging" wordt het mogelijk om echt inzichtelijk te maken wat er in een applicatie goed en fout gaat. Dit omvat enerzijds het tonen van stacktraces en warnings en anderzijds het gebruik van entiteiten in een applicatie, handelingen die verricht worden, en meer. Stracks is hiermee een log analyzer, applicatie monitor, statistiek tool in één.

 

WheelCMS

WheelCMS is een Open Source content management systeem met een sterke focus op gebruiksvriendelijkheid en uitbreidbaarheid. Dit betekent onder andere dat het z'n geheel eigen content edit omgeving biedt met een nauwe integratie van de visuele editor en file/image content. 

 

peerz.net

Peerz is een 360' review dienst waarmee de kwaliteiten van mensen inzichtelijk gemaakt kan worden. Hierbij worden "peers" binnen een betrouwbaar sociaal netwerk (Linkedin, Facebook) gevraagd om keuzes te maken tussen telkens twee positieve uitersten. Er kunnen dus geen sociaal wenselijke antwoorden gegeven worden.

Peerz maakt onder andere gebruik van Redis en Celery. Er is met name veel aandacht besteed in het pre-calculeren en cachen van data om realtime geaggregeerde profielen van groepen gebruikers weer te kunnen geven en te kunnen matchen.

 

euroforum.nl

Implementatie van en migratie naar een CMS op basis van Django-CMS.

 

guess.scritch.org

"guess" is een cms detectie tool. Via een vorm van fingerprinting probeert deze tool te achterhalen welke software achter een website draait. Deze informatie is interessant voor iedereen die met CMS'en in het algemeen, security en SEO bezig is.

 

mobiel informatorium medicamentorum KNMP

Voor de KNMP hebben wij, naast het CMS, ook een mobiel frontend ontwikkeld voor het Informatorium Medicamentorum. Deze django applicatie koppelt met een SOLR backend waar XML bestanden uit het IM CMS worden geïndexeerd en beschikbaar worden gemaakt. Deze content wordt door de applicatie geconverteerd en als html5 content, geoptimaliseerd voor mobiele toestellen, gepresenteerd.

 

Frontend Institiutional Repository van de TU-Delft

Voor de TU-Delft bibliotheek hebben wij meeontwikkeld aan de frontend van de Institutional Repository. Deze frontend is gebouwd in Django en is verantwoordelijk voor de upload en acceptatie van documenten (zoals publicaties en disseraties) in de repository. De repository zelf is gebouwd op Fedora.

Er is ondersteuning geleverd bij onder andere:

  • swfupload integratie voor upload van meerdere documenten in één submission
  • uitgebreide dynamische invoer van complexe data
  • algemeen advies

 

MyDock

MyDock stelt organisaties in staat een interne shop aan te bieden voor beheer van interne producten, provisioning en approval workflow en configuration management met zeer uitgebreide integratiemogelijkheden met externe systemen.